Ako zvládnuť tobogany v Tatralandii s úsmevom

Ak je adrenalín Tvoje druhé meno a obľubuješ jazdu toboganom, tak zisti, ako si užiť tobogany čo najviac.




V Tatralandii vieme, že s letom sa nespája len vylihovanie na ležadle a opaľovanie sa, aby človek nevyzeral ako bryndza, ale aj riadna dávka zábavy. Máme pre Teba pripravené rady, ktoré Ti pomôžu pri spúšťaní sa na 28 letných toboganoch a vodných šmýkačkách.

1. Zhodnoť svoje možnosti

Aj keď pri pohľade na niektoré tobogany by si mohol povedať, že sa Ti tu nič nemôže stať, nemusí to tak vždy byť. Ak si už vypil nie jedno dobre vychladené pivko, spúšťaniu sa radšej vyhni. Rovnako by tak mali urobiť tehotné dámy či ľudia s kardiovaskulárnymi problémami. Pre nich sú tobogany obzvlášť nebezpečné a mali by uprednostniť bezpečnosť pred adrenalínovou jazdou.
 

2. Dodržuj inštrukcie

Pred vstupom do toboganu si pozri inštrukcie. Nájdeš tam informácie o spôsobe spúšťania, polohe, minimálnej výške a maximálnej váhe, ale aj o dĺžke toboganu a tiež o tom, či Ti k spúšťaniu sa postačí vlastné telo alebo potrebuješ podložku či raft. Inštrukcie sa menia pri každom tobogane, preto im zakaždým venuj chvíľku pozornosti.

3. Rešpektuj plavčíkov a dozorcov

Nebuď v Tatralandii za rebela, to sa nevypláca. Naši zamestnanci sú tu na to, aby Ťa usmernili, poradili Ti, a preto by si mal k ním pristupovať s rešpektom. Nielen inštrukcie pred toboganom, ale aj pokyny dozorcov a plavčíkov sú pre Tvoje dobro a bezpečnosť. Radi Ti pomôžu s akýmkoľvek problémom, stačí sa ich opýtať. Je jedno či hľadáš bar alebo toalety, vďaka ich zmenšenej mape areálu Ti pomôžu lepšie sa v Tatralandii zorientovať.
 

4. Farba raftu súhlasí s farbou toboganu

Pri niektorých šmýkačkách potrebuješ na jazdu raft. Najčastejšie ide o tie, na ktorých sa môžu viesť dvaja či traja ľudia. Dôležité je zobrať si správny typ raftu. Je to jednoduché, pri dopadovom bazéne sú rafty rôznych farieb, vezmeš si taký raft, akej farby je tobogan. Určite Ti pomôže aj pohľad do dopadového bazéna, kde uvidíš, na akom rafte sa spustili ľudia toboganom, na ktorý sa práve chystáš.


5. Efektívne hospodárenie s časom

Vyskúšať si čo najviac vodných šmýkačiek, a to nielen jednou jazdou, si vyžaduje dosť času. Ak nerád stojíš v rade, môžeš vyskúšať Express Pass. Vďaka tejto službe predbehneš ostatných a dostaneš špeciálny raft na jednu jazdu, ktorý musíš po spustení sa odovzdať obsluhe. Za túto expresnú jazdu zaplatíš svojím čipom, ktorý si vyplatíš pri odchode z areálu.




Blog Tatralandia

Chcete vedieť zo života Tatralandie viac? Prečítajte si naše blogy s rôznymi témami.


Blog Tatralandia →

Aktuálne informácie, obmedzenia a odstávky nájdete tu

viac info