Kelta szaunák világa

Kelta szaunák világa egy páratlan 21 gőz-,víz- és masszázsfürdő, szauna és procedúrák komplexuma.

 


Kelta szaunák világa egy páratlan 21 gőz-,víz- és masszázsfürdő, szauna és procedúrák komplexuma. Képes minden emberi érzék aktiválására s így regenerálni és ellazítani az egész testet. Csak a szauna világa hozza el a melegből, vízből (hidroterápia), felemelő illatokból (aromaterápia) és zenéből (muzikoterápia) fakadó örömöt – mindezt az egészség és a szépség megerősítéséért.

Kelta szaunák világa gyermekeknek →  tudjon meg többet

Szauna világát a földszinten találja meg az Aquapark Tatralandia épületében. Beléphet a kelta szaunába anélkül, hogy belépne a víziparkba.


FONTOS FIGYELMEZTEÉS: 

A 3 órás belépő megvásárlása esetén a főszezonon kívül, a procedúrák alatt (masszázs, pakolás és egyéb) megállítjuk az órát és az abszolválás után újra elindítjuk.


A szaunában, víz-, gőz- és masszázsfürdőben eltöltött idő a fiatalság forrása. a Meleg és a hideg közeg váltakozásán  és az azt követő lehűtésen alapul. Mindenekelőtt remek preventív hatása van. Rendszeres szaunázás rövid időn belül kialakítja az ellenálló képességet a légutak vírusos fertőzései ellen, ellazítja az idegfeszültséget, a testet és lelket, elhozza a pszichikai és fizikai relaxot és elősegíti az erőgyűjtést.

Egyes procedúrákat a Kelta szaunák világában fürdőruha nélkül kell abszolválni ( a látogatás során rendelkezésére áll a fürdőlepedőnk).

Ne menjen a szauna világába éhesen, de túljóllakottan se és a procedúrák folyamán pótolja az elvesztett folyadékot ( az élet vize a rendelkezésére áll). Váltakoztassa a forró és hideg procedúrákat, minden forró procedúra után alaposan hűtse le testét.

A szauna világ látogatása nem ajánlott klausztrofóbiás embereknek, azoknak akik krónikus betegségben szenvednek, szívbetegeknek és vérzékenyeknek.
Návštevný poriadok v saunách

Jednotlivé procedúry v Keltskom saunovom svete sa absolvujú bez plaviek (pri návšteve budete mať k dispozícii naše balneo plachty). Nechoďte do saunového sveta nalačno, ale ani príliš nasýtený a tekutiny dopĺňajte i počas procedúr (Voda života je vám k dispozícii). Striedajte horúce a studené procedúry, po každej horúcej procedúre sa dôkladne ochlaďte. Návšteva saunového sveta sa neodporúča ľuďom so strachom z uzavretého priestoru, ľuďom trpiacim chronickými ochoreniami, so srdcovou chorobou, náchylným na krvácanie. 

Prečítajte si celý návštevný poriadok aquaparku Tatralandia →Bio szauna

BIO SZAUNA

Tatralandiában a Kelta szaunák világága új létesítménnyel gazdagodik, mely magába foglal mindent, ami a BIO szóval összefügg. A gyermek BIO szauna csakis méhviasszal pácolt természetes faanyag felhasználásával készül, a szaunában nem használnak sót és nem lesznek a falban beépített infravörös sugárzók. Az exteriőr BIO szauna a kavicsos teraszon a Tropical Paradise mellett lesz megtalálható. A vitális világgal lift köti össze az újonnan megépített átjárón keresztül. A gyermek szauna mellett egyúttal tengervizes pezsgőfürdő és hűtőmedence épül kilátással az Alacsony Tátrára. Gyermekek a 35 - 80 ˚C szaunában felnőtt személy kíséretében maximálisan 25 percet tartózkodhatnak.    

 • Kezelés ideje: 20 perc
 • Hőmérséklet: 40 - 60 °C
 • Páratartalom: 20 %

Tatra szauna

TATRA SZAUNA - újdonság

Száraz (finn) szauna
Fűtse fel szervezetét a hypertermikus procedúra segítségével váltakozó hőhatásokkal (finn szauna+jeges felfrissülés). A mi tatra szaunánkban a klasszikus száraz szaunázás hatása a tátrai sziklák ásványaival gazdagított, melyek a nedvesítés után felszabadulnak a légkörbe és jótékonyan hatnak a légutakra.

 • Hatásai: Szaunázás a tatra szaunában és az azt követő felfrissülés stimulálja a szervezet immunrendszerét, segít csökkenteni a feszültséget, mélyen tisztítja a bőrt, javítja az alvást, erősíti a vérkeringést, csökkenti a fájdalmat, izom, inak és az ízületi fáradságot.
 • Kezelés ideje: 15 perc
 • Hőmérséklet: 60-80 °C
 • Páratartalom: 25-35 %

Courage Jól

Ak túžite uhasiť oheň vášho tela, naberte odvahu a ponorte sa do chladnej vody pod šírym nebom. Okrem sily, ktorá vami prejde, pocítite aj prekrvenie každej časti vášho tela. Posilňuje imunitný systém, otužuje telo a prispieva k jeho prekrveniu.

 • Teplota: 15 °C

Napozás - whirpool

Az egyes összetevők különböző pozitív hatásait kombinálja, melyek karöltve bebiztosítják az Ön tökéletes lelexációját és ellazulását. A hidroterápia – erősíti a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást, lazítja az izmokat és stimulálja az immunrendszert. Előnyösen hat az ember pszichéjére – csökkenti a feszültséget, szorongást és depressziót. Növeli a szervezet védekezőképességét, segít az eufória érzésének a kialakulásában, mellyel gyorsítja a fájdalom és a fáradtságtól való megszabadulást. A pezsgőfürdő a tengervíznek köszönhetően egyedülálló lesz.

 • Hőmérséklet: 36-38 °C

Tatra tó

Ha szeretné eloltani a teste tüzét, gyűjtse össze erejét és merüljön a jeges vízbe. Az erőn kívül megérzi a vérbőséget is a test minden részében. 

 • Hatásai: Erősíti az immunrendszert, erősíti a testet, javítja a vérellátást
 • Hőmérséklet: 15-30 °C

Kelta só barlang

A himalájai sóval kirakott só barlang megtestesíti a kő, fa és a fém tökéletes szimbiózisát. A benne elhelyezett szauna kemence 48 ˚C-ra emeli a belső hőmérsékletet. Ennél a hőmérsékletnél a sóból felszabadulnak a hatóanyagok. Ezek hatását fokozzák a sóba injektált kardimon és vanília eszenciák. A só jótékonyan hat az immunrendszerre, segít a megfázásnál, csökkenti a stresszt és a feszültséget. Hatása összehasonlítható a tengerparti tartózkodás hatásával. A só szauna ebben a formában egyedülálló nemcsak Szlovákiában, de Közép Európában is.   

 • Kezelés ideje: 20 perc
 • Hőmérséklet: 44 °C
 • Páratartalom: 50%

Kelta oppidum

A himalájai sóval kirakott só barlang megtestesíti a kő, fa és a fém tökéletes szimbiózisát. A benne elhelyezett szauna kemence 48 ˚C-ra emeli a belső hőmérsékletet. Ennél a hőmérsékletnél a sóból felszabadulnak a hatóanyagok. Ezek hatását fokozzák a sóba injektált kardimon és vanília eszenciák. A só jótékonyan hat az immunrendszerre, segít a megfázásnál, csökkenti a stresszt és a feszültséget. Hatása összehasonlítható a tengerparti tartózkodás hatásával. A só szauna ebben a formában egyedülálló nemcsak Szlovákiában, de Közép Európában is.

 • Hőmérséklet: 30 ° C
 • Páratartalom: 40%

A Fény energiája

A fény pozitív energiája a szépségért, fiatal küllemért és selymes bőrért
A Nap melege hozzánk infravörös sugarak segítségével érkezik. Elektromosam generált meleg, melyet az infra kabinokban használnak testünkkel pontosan ilyen sugarak segítségével lép kapcsolatba. Lazítson és hagyja hatni a jótékonyhatású meleg infravörös sugarakat. Testünk a hő hatására aktiválja hűtőmechanizmusát, az így érkező felesleges melegre reagál pulzusnövekedéssel, mely javítja a bőr vérellátását, ami feltétele a szépségének- a bőr új fényt kap. A felélénkített keringés beindítja az izzadságmirigyeket, és ezzel megszabadítja a testet a mérgektől (alkohol, nikotin, nátrium) és a salaktól, mely a testben gyülemlett fel, és megszabadítja a testben lerakódott koleszterintől.   

Előtte és utána igyon meg nagyobb mennyiségű vizet. Ha az infraszauna előtt lezuhanyozik fokozza az izzadást.

Hatásai: Az infraszauna gyógyítja a fájdalmat, csökkenti a stresszt, javítja a szövetek tágulási képességét, segít az ízületek reumatikus megbetegedésénél, csökkenti a gerinc krónikus fájdalmait, javítja a vérkeringést, csökkenti a narancsbőrt, erősíti az immunrendszert, kiválasztja a káros anyagokat a testből, rombolja a zsírsejteket negatív hatás nélkül a szervezetre, csökkenti az ízületek és belső szervek gyulladásos megbetegedéseit.

 • Kezelés ideje 15 perc
 • Hőmérséklet: 44-55 ° C
 • Páratartalom: 20%

Sós szauna

Sós inhaláció

Sós inhaláció egészséget jelent. Jótékony hatása főleg a bőrre van. Bebiztosítja a bőr természetes hámlását és a vérbőségét. A sós pára inhalálása segít az allergiás megbetegedéseknél, náthánál és minden légzőszervi megbetegedésnél, alkalmas a szervezet méregtelenítésére. Lazítson és hagyja hatni a sós párákat és a kellemes relaxációs zenét az Ön érzékeire.

 • Hatásai: Sós terápia jótékonyan hat a bőr vérbőségére és segít a felső légutak megbetegedéseinél és a szervezet méregtelenítésénél.
 • Kezelés ideje: 15 perc
 • Hőmérséklet: 45 °C
 • Páratartalom: 100 %

Gőz katlan

Gőz inhaláció

Csomagolja be magát az eukaliptusz, mentol vagy a borsmenta csodálatos illatába. A gőz szauna természetes tisztító eszenciákkal jelentősen hozzájárul az immunrendszer erősödéséhez, csökkenti a stresszt és erősíti a bőrt. Egyenesen hat az erek tágulására. Az Ön lábai is pihennek a kellemes sós fürdőben.

 • Hatásai: A szauna világ e részének látogatása következménye jelentős és hatásos pórus tágulás és ezzel járó metabolit és toxikus anyagok kiválasztása a vérből és zsírszövetből az izzadságmirigyeken keresztül.
 • Kezelés ideje: 15-20 perc
 • Hőmérséklet: 45 °C
 • Páratartalom: 100 %

Arany galéria

Tepidárium

Relaxáljon a szaunázás egyes fázisai között és azután kellemes hőmérséklet mellett a szauna világ pihenő részlegén. Tepidárium relaxációs zenével a test enyhe túlmelegítését szolgálja, és kellő időt és teret biztosít a gondolatok szárnyalásának és a tökéletes nyugalomnak.

 • Hatásai: Serkenti a mentális stimulációt és lebontja stresszt
 • Kezelési idő: 20 perc
 • Hőmérséklet: 30 °C
 • Páratartalom: 50 %

Liptovská sauna

Szanárium

A szanáriumban eltöltött idő jót tesz az Ön szervezetének, segít visszanyerni az elvesztett erőt. Pont itt találkozik a szaunázás 5 formája. Hagyományos szauna fürdőt váltja a forrólevegős fürdő magasabb páratartalommal és a finom gőzfürdő. A relaxációt erősíti a szaunázás összekötése a színek játékával.

 • Hatásai: A szanárium regenerálja szervezetet, javítja a ellenálló képességet a stressz és a megfázás ellen,  általánosan a bőr vérbőségét okozza. A pacienseknek segít a magas vérnyomással és erősíti immunrendszert
 • Kezelés ideje: 5 perc
 • Hőmérséklet: 105 °C
 • Páratartalom: 20 %

Csillagfürdő

Whirlpool - örvényfürdő

Fedezze fel az apró buborékok titkát, melyek megsimogatják a bőrének minden centiméterét. Micro masszázzsal javul a vérellátás és a szervezet teljes izom relaxációja

 • Hatásai: Az örvényfürdő ellazítja az egész mozgás rendszert, jótékonyan hat az izom regenerálására és a bőr vérellátására. Támogatja az anyagcserét, belek működését, növeli az oxigén felszívódást a bőrbe és csökkenti az alvászavart.
 • Kezelés ideje: 10 perc
 • Hőmérséklet: 37 °C

Tűz és jég

Vizes út

Kneipp taposó fürdője balzsam a fáradt lábainak. Sétáljon néhányszor körbe és hagyja hatni a hideget és meleget a szervezetére. A váltakozóan hideg és meleg víz vérrel telíti az alsó végtagjait és stimulálja a vérkeringést. a medencék alját kavicsok alkotják, melyek átmasszírozzák talpait.

 • Hatásai: Az alsó végtagok vérbősége, vérkeringés stimulációja, agyi erek reflexszerű szűkülése.
 • Kezelési idő: 3 kör
 • Hőmérséklet: 12 °C / 38 °C

Élet vize

Ivó víz

A forrás az a hely ahol felveheti az elvesztett folyadékot és így megőrizni a szervezet egyensúlyát. Itt megérzi a tiszta víz erejét, az ízét és a jótékony hatását a szervezetére.

 • Hatásai: A forró procedúrák után feltölti az elvesztett folyadékot a szervezetben, ezzel megőrzi az egyensúlyt a szervezetben.
 • Hőmérséklet: 12 °C

Tátrai jég

Jégeső

Felforrósodott szervezetet a kútba helyezett jégkása gyorsan lehűti. Érezni fogja, ahogy a jég olvad a bőrén és vízzé alakul, amiből született. A fagyos szépség hat a vérkeringésre és csökkenti a pulzust.

 • Hatásai: A szervezet hűtésénél aktiválódik az immunrendszer, növeli a vörös és fehér vérsejtek számát és hat a vérkeringésre. 

Jeges ugrás

Hűtő medence

Ha szeretné eloltani a teste tüzét, gyűjtse össze erejét és merüljön a jeges vízbe. Az erőn kívül megérzi a vérbőséget is a test minden részében. Azoknak, akik nem mernek a jeges vízben megmártózni nekik készítettük a jeges vödröt.

 • Hatásai: Erősíti az immunrendszert, erősíti a testet, javítja a vérellátást
 • Hőmérséklet: 9-12 °C

Jeges vödör

Hűtő sugár

Mindenki, aki kipróbálja a jeges cseppek fagyasztó érintésének erejét biztos megtapasztalja azt a leírhatatlan érzést, amit ez a fajta hűtés kínál. 

 • Hatásai: Az immunrendszer masszív stimulálása
 • Hőmérséklet: 9-12 °C

Istenek vihara

Masszázs zuhany

Frissítő és lazító a vízsugár, mely kellemesen simogat és a bőr vérbőségét okozza. Megmasszírozza a testét centiméterről centiméterre.

 • Hatásai:  Javul a bőr vérellátása, stimulálja a vérkeringést. Jótékony hatása van a narancsbőrre.
 • Hőmérséklet: 12 / 25 / 35 °C

Nyári zápor

Masszázs zuhany

Élvezze a nyári zápor frissítő érintését. A cseppek ereje és energiája frissíti a testet és élénkíti a lelket, pontosan úgy, mint az igazi véletlen nyári zápor.

 • Hatásai: A masszázs zuhany lazító és relaxációs hatású. Alkalmas a szervezetfizikai és pszichikai terhelésnél.
 • Hőmérséklet: 12 / 25 / 35 °C

Tuatha

Tepidárium

Ideális hely a pihenésre relaxációs zene mellett. Engedjen teret a gondolatoknak és hagyja őket szabadon áramlani. Pihenjen a procedúrák között a fűtött formázott nyugágyakon heverőkön.

 • Hatásai: A megnyugtató légkör segít megszabadulni a mindennapi gondoktól, csökkenti a stresszt és prevenciósan hat.
 • Kezelés ideje 20 perc
 • Hőmérséklet: 37 °C
 • Páratartalom 60 %Egészéves medencék

 Tengernyi víz és felfrissülés Tatralandia tíz egészben üzemelő medencéjében.

 EGÉSZÉVES MEDENCÉK →