The Tatrapolis amusement park will be opened to the public from 9/6/2018 to 23/06/2018 during weekends only.

Until 23/06/2018, Tatrapolis is opened during the week only for school groups.

The Tatrapolis amusement park will be opened to the public daily from 23/06/2018 to 16/9/2018.

Tatrapolis – Miniatűrök világa

A kovácsmesterség és az utazási szenvedély eredeti összefonódása Liptón egy rendhagyó szórakoztatópark formájában valósult meg - Tatrapolis – a Tatralandia aquapark közvetlen szomszédságában.

 


Eredeti szórakozást keres az egész család számára? Legfőbb ideje elindulni Liptóra, ahol elvarázsolja Önöket egyedülálló környezetével a Tatrapolis szórakoztatópark. A világ néhány építményének lebilincselő fémminiatűrjein kívül rengeteg attrakciót talál, ahol szórakozhatnak nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is. De ez nem minden, köszönhetően a hagyományos kovácsmesterség ötvözésének a történelemmel és az utazással, ezt-azt meg is tanulhat a történelemből vagy a földrajzból. Élvezze ezt az eredeti szórakozást, egyedülálló atmoszférát vagy az oktatást az egész családjával. Tehát röviden a Tatrapolis alkalmas hely a családi kirándulásra ugyanúgy, mint szervezett csoportok kirándulására vagy iskolai kirándulásokra.

A park főbejárata közvetlenül a Hurricane Factory épülete mellett található.  

A Tatrapolis park télen zárva tart, ismét üzemel 2018.5. 28-tól!

 

Várjuk látogatását!


Otváracia doba

TermínOtváracie hodiny
do 23. 06. 2018 (len počas víkendov)09:00 - 18:00
od 23. 06. 2018 do 31. 08. 201809:00 - 19:00
od 01. 09. 2018 do 16. 09. 201809:00 - 16:00

Cenník vstupov

Typ vstupuCena

Dospelý, študent
od 15 rokov (1 osoba)

7 €
Dieťa
od 2 do 15 rokov* (1 osoba)
5 €
Dieťa do 2 rokov*Grátis
Senior5 €
ŤZP1 €
Rodinný vstup
2 dospelí a 2 deti od 1 do 15 rokov
23 €
2 Dospelí
(2 osoby)
13 €
Vstup z areálu Tatralandie4 €

* dieťa svoj vek preukáže kartičkou poistenca

Részletek a Tatrapolis vidámparkról

A Tatrapolis-ban láthatja a világ ismert építményeinek fémből készült miniatűr mását, saját szemével láthatja a kovácsot munka közben vagy korlátozások nélkül szórakozhat a 6 gyermek attrakción.

Itt a kovácsmesterség és az utazási szenvedély kapcsolódásáról van szó, ami rendhagyó gyermek szórakoztatópark formájában testesült meg. 16,1 hektáros területen láthatók az ismert építmények fém kicsinyített másai, megtekinteni saját szemmel a kovácsmester munkáját vagy korlátlanul szórakozni 6 gyermek attrakción. Az areál karakterét kiegészíti a Vas utca kovácsműhellyel vagy a fém templom az Angyaldombon.

A Tatrapolis szíve a Földkerek tér a Földgömb forgó fémszobrával. A Földgömbön megtaláljuk a világ 12 ismert építményének miniatűr mását. Fémből készültek és pontos másolatuk az eredeti építményeknek. Rövid sétával a téren szimbolikusan beutazhatjuk az egész világot – csodálni az Eiffel-torony kecsességét, megtekinteni a Big Ben óráját, megszámolni a Sydney operaház szirmait, vagy összehasonlítani a TV tornyot a Kamzík hegyen a kanadai CN Tower toronnyal. Érdekes, hogy itt nem kis alkotásokról beszélünk, hanem nagy fém szobrokról. Hiszen például az Eiffel-torony magassága 7 méter. Ez ideális hely a nem mindennapi szelfire!

A Tatrapolisban mindennap kovács dolgozik. A látogatók szemeláttára éleszti fel a tüzet és készíti a válogatott fém alakzatokat. Saját szemünkkel győződhetünk meg arról, hogyan kell a vasat izzítani, milyen nagyszerűséggel hajlítják, mi az üllő, milyen nehéz a kovácskalapács és meddig tart a vas hajlítása. Ilyen módon is közelebb hozhatjuk az őseink művészetét, és megtapasztalni, hogy minden miniatűralkotás milyen hatalmas munkát takar.

A kicsiket és nagyokat egyaránt vonzzák a gyermekattrakciók, melyeket tartalmaz a belépőjegy. Gyerekek kipróbálhatják a Tatrapolis Expres kisvonatot, a láncos körhintát, az autodrómot, bolyonghatnak a Tükörlabirintusban vagy kipróbálhatják a szórakozás vizes formáját Fonott csónakokon vagy az adrenalin menetet a Vizes nyílon.

A Tatrapolisban természetesen nem hiányoznak az étkezés és az emléktárgyak vásárlásának lehetősége. A stílusos Kovácshoz címzett fogadóban gasztronómiai specialitásokat kóstolhatnak és az Ajándékboltban valami kedves emléket vásárolhatnak. 

Ha a családdal eredeti helyet keres a szabadidőtöltésre, megtalálta az igazit – TATRAPOLIS.

Részletek
Érintkezés

Információs Központ Tatralandia

(11:00 do 19:00)A világ építményei

 Itt a kovácsmesterség és az utazási szenvedély kapcsolódásáról van szó, ami rendhagyó gyermek szórakoztatópark formájában testesült meg 

 A VILÁG ÉPÍTMÉNYEI